ETUSIVU   YHDISTYS    TELAKKA    LAIVAT    HAKEMISTO    LINKIT

Altaat, laiturit ja kentät

HISTORIA JA NYKYISYYS

VUOSILUKUJA TELAKAN HISTORIASSA

TELAKKA-ALTAAT LAITURIT JA KENTÄT...

SOSIAALITILAT 

Lisää tietoa mm. telakoinnista:

YHDISTYS -sivulla


 

Telakka

Alueella on kaksi telakka-allasta, joista suuremmassa sisäaltaassa (50 x 140 metriä) on telakoinut vuodesta 1986 talviajaksi, lokakuun lopusta huhtikuun loppuun 6 - 25 vanhaa puu- ja rauta-alusta. Näistä aluksista suuri osa on vanhoja kaljaaseja, sotien jälkeen rakennettuja talonpoikaispurjelaivoja , jotka ovat kuljettaneet rannikolla hiekkaa, halkoja, rakennustavaraa ja muita lasteja. Osa aluksista on rakennettu jo vuosisadan vaihteessa.

Pienempi ulkoallas, (21 x 120 metriä) soveltuu l yhytaikaiseen telakointiin esim. ympärivuotisessa työkäytössä oleville kalastus- ja rahtilaivoille.

Telakka-altaisiin johtaa 5 metrin väylä . Alueen ulkokentälle nostetaan paikalla olevalla nosturilla (nostokyky 3 - 7 tonnia) vuosittain useita kymmeniä veneitä talvehtimaan ja suuressa lämmitetyssä, entisessä lentokone-hallissa voidaan tehdä korjaustöitä ympäri vuoden.
Telakointiin liittyvään varastointiin on tarjolla erilaisia sekä ulko- että sisätiloja.

Alueella on vierasvenelaitureita , myös purjeveneille, 3 metrin väylän päässä suojaisessa Varvilahdessa telakan varustelulaiturin luona sekä salmen rannalla puusillan vieressä.
Varustelulaiturit tarjoavat tilapäisen sijoituspaikan alukselle telakalle tultaessa, sieltä lähdettäessä tai suoritettaessa telakkatöitä, jotka eivät vaadi varsinaista telakointia. Tällaisia ovat tyypillisesti esimerkiksi kone- ja takilaremontit.

 

 

 

 

Telakalla

 

 

 

 

 
 

VIAPORIN TELAKKA RYSuomenlinnan vanha kuivatelakka 00190 Helsinki